Centrálny sklad | Bratislava VIVO | Bratislava NIVY | Košice AUPARK |
---|---|---|---|
Skladovú dostupnosť pre Vás niekoľkokrát denne aktualizujeme, ale aj napriek tomu sa môže v ojedinelých prípadoch stať, že tovar, ktorý si objednáte môže byť už vypredaný.
SKLADOM
SKLADOM MALÉ MNOŽSTVO
NA OBJEDNÁVKU
VYPREDANÉ
|
Sladké a ostré. To sú naše dve obľúbené chute v jednom. K tomu pridajte kvalitu Jack Link´s Jerky a dostanete perfektný snack, ktorý Vás dostane. Na výrobu Jack Link´s Jerky sa používa výhradne chudé mäso, preto jerky obsahuje menej než 4% tuku. Jerky je mimoriadne bohaté na bielkoviny, ktoré tvoria približne 50% z celkovej hmotnosti.
Jerky je obľúbený zdroj energie najmä pre aktívnych ľudí. Určite ho využijete pri výlete na hory, dlhej ceste autom, pokrovom večeri, alebo ako zdravšiu a výživnejšiu alternatívu zemiakových chipsov pri posedení s priateľmi. Vzhľadom na vysoký obsah bielkovín je vhodný aj pri posilňovaní, fitness alebo ako podpora chudnutia.
Zloženie: hovädzie mäso, cukor, soľ, korenie (obsahuje zeler), výťažok z kvasníc, potravinárska soľ (soľ, konzervant: dusitan sodný), antioxidant: extrakt z rozmarínu, regulátor kyslosti: kyselina citrónová, dymová aróma.
Nutričné informácie (100g):
Energetická hodnota: 1197kJ/283kcal
Bielkoviny: 46g
Uhľohydráty: 25,1g z toho cukry: 24,3g
Tuky: 3,0g z toho nasýtené tuky 0,4g
Vláknina: 0g
Soľ: 3,4g
Vyrobené a balené v Brazílii.
Kľúčové slová: jedlo na cesty prezitie
Čo je to Jerky?
Jerky je druh ľahkého a zdravého jedla - snacku, ktoré sa vyrába ochutením mäsa rôznym korením, miernym varením a následným pomalým sušením. Sušené mäso, ktoré bolo týmto spôsobom upravené, má dlhú trvanlivosť a jedinečnú chuť. Vynález tejto technológie spracovania mäsa majú "na svedomí" pôvodní Američania, ktorí údili sušené mäso na predĺženie trvanlivosti.
Tento výrobok je veľmi populárny najmä v USA, kde je práve Jack Link's jedným z najpredávanejších snackov, my Vám ho prinášame aj na Slovensko - ochutnajte !
História
Aj keď sa tvrdí, že história jerky sa datuje k obdobiu tisícov rokov pred našim letopočtom, zmienky o Beef Jerky - teda sušenom hovädzom mäse sa začali objavovať v Južnej Amerike okolo roku 1500. Príslušníci kmeňa Quechua, ktorých história sa viaže ku starovekej ríše Inkov, vyrábali sušené mäso podobné Beef Jerky a nazývali ho ch'arki alebo charqui. Pridávali soľ na vyrezané pruhy svaloviny divokých zvierat, ako sú jelene, byvoly, losy a sušili ich na slnku alebo pri ohni. Tento spôsob prípravy umožnil členom kmeňa prístup k mäsu v čase, keď ho bol nedostatok a jedlo bolo vzácne. španieli sa pri svojom dobývaní územia stretli s týmto spôsobom uchovávania mäsa, prijali ho a sprístupnili zvyšku sveta. Stalo sa dokonca základnou potravinou pre amerických kovbojov a priekopníkov v objavovaní amerického kontinentu. Postupom času, za celé tie roky ľudia zistili, že mäso by mohlo byť chutnejšie pridaním rôznych korenín.
Nami ponúkané Jerky sa pripravujú z prémiového hovädzieho alebo hydinového mäsa. Kúsky mäsa sú najprv ochutené vybranými koreniami a potom sa pomaly sušia. Tak sa dosiahne výborná chuť a zachová sa maximálna výživná hodnota. Kvalitné mäso, vybrané koreniny a správna teplota a doba sušenia sú tajomstvom jedinečnej chute Jack Link´s Jerky.